Medicijnwandeling

Medicijnwandeling (of medicinewalk) gaat over je verbinden met de natuur. Met de planten- en de dierenwereld, met de aarde en de lucht. Deze ‘werelden’ zijn in harmonie en door je er mee te verbinden, kun je zelf ook meer in balans komen. Tijdens een medicinewalk is de natuur dus je ‘medicijn’!

Tijdens een medicijnwandeling beginnen we met verzamelen en gaan het gebied in dat voor de wandeling is uitgekozen. Daar vragen we samen om bescherming en ondersteuning. Je kunt dan ook een intentie uitspreken voor jouw wandeling. Dat kan iets zijn wat je op dat moment bezig houdt of wat je graag loslaat. Het kan bijvoorbeeld ook zijn: puur genieten van wat er is! Daarna gaan we uiteen en ga je je eigen weg door het gebied.

We hebben veel gewandeld in een beschermd gebied in de buurt van Meyendel, Wassenaar. Daar is een erg mooi terrein, met duinen en bossen waar op enkele stukken ook paarden en koeien – en natuurlijk nog veel meer dieren- vrij rondlopen en vliegen. Maar het kan ook een ander mooi gebied in Nederland zijn dat voor de medicinewalk is uitgekozen.

Tijdens je medicijnwandeling kijk je wat je tegenkomt aan vormen, geuren, elementen, gedachten, wat er ook voor jou op dat moment is. Als je intentie was iets wat je bezig houdt helder te krijgen, kun je bijvoorbeeld kijken wat de dingen die je tegenkomt daarbij kunnen betekenen, wat ze je te zeggen hebben. De wandeling is heel persoonlijk en zal dus ook voor ieder heel specifieke dingen brengen.

Na zo’n twee uur wandelen komen we weer bij elkaar, drinken wat warms en er is dan de mogelijkheid om je ervaringen te delen, als je daar de behoefte toe voelt.

Deelname aan een medicijnwandeling kost € 7,50. Starttijd: 11 uur, eindtijd: rond 15/16 u.
Als je je wilt aanmelden of graag meer informatie ontvangt, kun je me mailen.

                

Op 21 september rende er een hert achter onze poort langs en kwam plots midden op mijn foto terecht: een kado!

Voor mij persoonlijk bevestigde dit dat als ik mijn hart volg en er “gewoon bén”, dat t leven dan stróomt en er de mooiste dingen gebeuren! Alles werkt samen om ieder van ons te steunen in wie je werkelijk bent en wat je diepste verlangens zijn!