Midwinternacht Zweethutceremonie

Midwinternacht zweethutceremonie 23-24 december

we vieren de langste nacht van het jaar met een MIDWINTER zweethutceremonie!

Je bent van harte welkom deze overgang van het donker naar het licht samen te vieren rondom het vuur en in de zweethut.

Het vuur, dat we met éen vonk aansteken en dat zo groot wordt dat we ons er met z’n allen de hele nacht mee verwarmen; een vuur en licht, voldoende voedend voor ieder van ons om er de winter mee in te gaan en dóor te komen.
Zoals éen vonk op meer manieren veel in beweging kan zetten. En omdat éen vonk licht het donker opheft.
Het licht dat extra helder te ervaren is vanuit het grootste duister.

We bouwen de 23e december de houtstapel op en bedekken de hut in het daglicht; wanneer het donker wordt doen we de steenceremonie en steken we het vuur aan. We vieren de ceremonie verder in de nacht, gaan de stilte in, naar binnen. Het gaat over dichtbij jezelf zijn, en tegelijk verbonden zijn met alles wat er is.

Deze ceremonie is er ook om te danken voor het afgelopen jaar, en om het nieuwe licht en het nieuwe jaar geboren te laten worden, te verwelkomen!

Het is ceremonie voor vrouwen. De hut wordt geleid door Simone, Ad en Marieke doen het vuur.

We beginnen de 23e vanaf 12.00 uur (om vier uur is het al donker, dus het is belangrijk dat we daarvóor het belangrijkste deel van de voorbereiding gedaan hebben).
‘s-Middags doen we de voorbereidingen, eten we alvast íets kleins en degenen die overnachten, maken hun slaapplaatsen klaar (en zetten eventueel een tent op).
Daarna begint de ceremonie die we vieren gedurende de nacht! Na de ceremonie eten we gezamenlijk rondom het smeulende vuur. We ruimen alvast wát op en gaan lekker slapen.
’s-Ochtends ruimen we verder op en ontbijten we gezamenlijk en sluiten de 24e rond 12 u af.

Kosten voor de ceremonie zijn 70 euro p.p. (inclusief eenvoudige maaltijd na de ceremonie plus ontbijt)*.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze ceremonie en jouw heel persoonlijke verbinding met Midwinter, met deze overgang van donker naar licht, te vieren.

Als je je wilt aanmelden of graag meer informatie ontvangt, kun je me mailen of bellen, via post@simonevandenheuvel.nl of 06 40377097 of je kunt kijken op www.medicijnwiel.nl.
Doe je voor t eerst mee aan een zweethutceremonie bij mij, neem dan persoonlijk contact met me op.

Warme groet,

Simone Seven Stars van den Heuvel

* voor mensen met een minimum inkomen is overleg hierover mogelijk

 

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen met Simone van den Heuvel: 06 40377097 of post@simonevandenheuvel.nl.

Wanneer je je opgeeft voor de ceremonie, ontvang je meer informatie ter voorbereiding.