Over mijzelf

Na mijn opleiding en werk als industrieel ontwerper (TU Delft) heb ik de opleiding voor autonoom beeldend kunstenaar doorlopen (KABK Den Haag). Tijdens deze opleiding kwam ik dichter bij mijn kern en kwamen tegelijkertijd mijn gevoeligheid (voor sfeer, voor emotionele en fysieke omstandigheden van mensen om me heen) en mijn inspiratie meer naar buiten.

Om met deze gevoeligheid om te leren gaan, ben ik o.a. begeleid door sjamaan Jan van der Stappen (Wageningen) en aura-reader Joke van Someren (Zoetermeer). Zij hebben mij, ieder op hun eigen manier, geleerd dat mijn gevoeligheid mijn kracht is en ze hebben me daarbij gesteund bij het zien en verwerken van mijn eigen ‘blinde vlekken’.

In Utrecht heb ik een opleiding Therapeutic Touch gevolgd bij het Van Praag Instituut in Utrecht (Joke van Koningshoven) en daarnaast heb ik het basis-jaar doorlopen van de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu.
Joke van Someren heeft mij opgeleid tot aura-reader, volgens de methode van Carolina Bont.

Bij psychiater Ineke Prins (Amsterdam) heb ik een jaar lang deelgenomen aan haar bonding-therapie groep en heb ik veel familieopstellingen gedaan.

Jan van der Stappen en Nisa Hoek hebben me opgeleid tot watergieter voor de zweethutceremonie en ook de lessen van Chief Dancing Thunder, leider van de Susquehannock-stam, zijn hierin vormend geweest en belangrijk voor mij.

In de V.S. en in Afrika heb ik vision quests gedaan onder begeleiding van Sabina Wyss, Marianne Mellakh-Roth en Jumbo, medicijnman bij de Imazjarin (Touareg).
Sabina Wyss heeft ook de medicijnwandeling aan me doorgegeven.

Samen met Kees Brons heb ik voor ‘t eerst in 2006 anderen bij hun vision quest op de Veluwe begeleid.

In 2012 heb ik een vision quest leiderstraining gevolgd bij Frans Scheerder en Annika Zilliacus in Zweden om mijn kennis en ervaringen van de vision quest te verdiepen. Zij hebben mij geïnspireerd door hun liefdevol voorbeeld, kennis en manier om in eenvoud en echtheid tot de kern door te dringen. Na mijn initiatie daar in Zweden begeleid ik sinds die tijd jaarlijks zelfstandig vision questors: in grote vreugde!

In 2016 heb ik mijn opleiding afgerond tot energetisch therapeut bij Instituut CAM te Utrecht (deeltijd HBO opleiding); hiermee ben ik up-to-date met mijn (geaccrediteerde) medische en psychosociale basiskennis en is het mogelijk om mijn energetische therapie behandelingen (gedeeltelijk) vergoed te krijgen, voor ieder die hiervoor aanvullend verzekerd is (ik ben aangesloten bij LVNG en RBCZ).

Dank aan allen, die ik als deelnemer ontmoet tijdens mijn aura readings, zweethutceremonies, vision quests en medicijnwandelingen, ‘spiegels en voedsel voor mijn ziel’!

Speciale dank hier voor mijn zoon, waarvoor ik sinds 2006 mag zorgen en die mij zoveel nieuws laat zien over liefde, over verbinden en loslaten, over mezelf en over plezier (in grote én kleine dingen).

O-hey-O,

Simone Seven Stars *******