‘Zijn we ooit wel eens helemaal alleen? Met de bomen, de dieren, de wind, de stenen, de sterren…’

De Vision Quest natuurretraite is bedoeld voor mensen die zich zeer intensief willen bezinnen en bereid zijn om 4 dagen en nachten alleen in de natuur door te brengen, op zoek naar hun visie en hun eigen kracht.

Voor sommigen is dit “alleen zijn” in de natuur een initiatie naar een nieuwe levensfase. Voor anderen een confrontatie met zichzelf of een tijd van meditatie. Dit om “in je element” te zijn, omgeven door de natuur, zonder afleiding, om in evenwicht te zijn in jezelf en met alles waarmee je bent verbonden.

Het programma begint in het basiskamp met anderhalve dag voorbereiding waarbij je je op alle niveaus (fysiek, geestelijk, praktisch) klaar maakt voor je Quest. De focus ligt ook op het zo helder mogelijk krijgen van de vraag “waarvoor ga ik op Vision Quest”. Tijdens deze dagen bouwen we samen een zweethut en verbinden we ons met de plek.

Je Vision Quest begint bij zonsopgang met een zweethutceremonie. Met deze reinigingsceremonie maak je de overgang naar de droomwereld. Daarna ga je naar de plek waar je 4 dagen en nachten blijft, terwijl je vast (alleen water). Door het vasten reinig je jezelf en heb je alle ruimte om je te verbinden met jezelf, je verwanten en de natuur.

Ervaren begeleiders zijn aanwezig in het basiskamp ter ondersteuning.
Na vier dagen kom je bij zonsopgang terug naar het basiskamp en samen vieren we je terugkomst met een zweethutceremonie.
In de laatste anderhalve dag kun je je ervaringen een plek geven en is er ruimte om met de begeleiders en eventueel met je mede questors je ervaringen te delen. Je bereidt je voor op de terugkeer naar huis, om de opgedane ervaringen te gronden in het dagelijks leven.

De Vision Quest wordt georganiseerd en begeleid door Simone van den Heuvel en Marijke Smulders.
Het is belangrijk om bijtijds aan te melden, in verband met een beperkt aantal plaatsen (7) en met de tijd die er nodig is voor de voorbereiding.

Hier kun je het verhaal van een deelneemster downloaden: Vision-Quest-ervaringen-deelnemer

Bel bij de vision quest, Simone van den Heuvel, geneeskundige therapeut

Ervaringen...

"4 dagen zitten op een berghelling tussen de tamme kastanjebomen is voor mij heel goed verlopen. Zowel lichamelijk, het 4 dagen vasten en in de natuur zijn, als geestelijk, helemaal alleen op jezelf aangewezen zijn met zo nodig ondersteuning van Simone en Ad heeft me weer terug in mijn eigen kracht gebracht.”
"Verdwijnen in de natuur terwijl er over je gewaakt wordt, heel bijzonder."
"De Quest zelf heeft me goed gedaan en ik ben nog steeds alles aan het integreren. De grootsheid is nog steeds bijna niet te bevatten. Ik voelde dat alles in mij was en ik in alles. Ik voel ook dat ik onafhankelijker ben geworden. Dat voelt lekker. Ik heb meer zelfvertrouwen hoewel ik er soms nog wel naar moet zoeken. Mijn angst voor de dood is veel minder geworden. De kracht van het veld is sterker geworden. De verbinding met het veld is ook sterker geworden."
"Ik ben erg tevreden over de begeleiding. Jullie zijn drie hele fijne, invoelende en warme mensen. Ik tel dan zeker Willemien ook mee. De plek was geweldig en de catering super. Ik vond jullie alle drie ook heel erg gastvrij. Ik voelde me gezien en ik voelde me welkom."

Vision Quest

975/week
  • Voor particulieren ex BTW; dit is inclusief maaltijden en verblijfkosten (in eigen tent) in het basiskamp en exclusief reiskosten naar Frankrijk en reisverzekering.