Profile beeld van Simone van den Heuvel, geneeskundige therapeut, voor een bos

Over Simone

Na mijn opleiding en werk als industrieel ontwerper (ir TU Delft) heb ik de opleiding voor autonoom beeldend kunstenaar doorlopen (KABK Den Haag). Tijdens deze opleiding kwam ik dichter bij mijn kern en kwamen tegelijkertijd mijn gevoeligheid (voor sfeer, voor emotionele en fysieke omstandigheden van mensen om me heen) en mijn inspiratie meer naar buiten.

Om met deze gevoeligheid om te leren gaan, ben ik o.a. begeleid door sjamaan Jan van der Stappen (Wageningen) en aura-reader Joke van Someren (Zoetermeer). Zij hebben mij, ieder op hun eigen manier, geleerd dat mijn gevoeligheid mijn kracht is en ze hebben me daarbij gesteund bij het zien en verwerken van mijn eigen ‘blinde vlekken’.
Daarnaast ben ik opgeleid tot energetisch therapeut bij Instituut CAM te Utrecht (deeltijd HBO opleiding); hiermee ben ik up-to-date met mijn medische en psychosociale basiskennis en is het mogelijk om mijn energetische therapie behandelingen (gedeeltelijk) vergoed te krijgen, voor ieder die hiervoor aanvullend verzekerd is (ik ben aangesloten bij LVNT en RBCZ).
Ook ben ik opgeleid als systemisch werker (familieopstellingen) zodat ik je kan begeleiden in het krijgen van inzicht in patronen in je familie of je relaties (privé of op je werk).

Met alles wat ik heb geleerd, ondersteun ik sinds 2002 graag cliënten in mijn praktijk met gesprekken, readings, healings en individuele familieopstellingen.
 
In de zweethut heb ik mij altijd als een vis in het water gevoeld, eerst als deelnemer, daarna ook als vuurvrouw en sinds 2000 ook als watergieter. Een prachtige ceremonie om het leven te vieren en voor ieder die deelneemt om in je element te zijn!

In 2012 heb ik een vision quest leiderstraining gevolgd bij Frans Scheerder en Annika Zilliacus in Zweden om mijn kennis en ervaringen van de vision quest te verdiepen. Zij hebben mij geïnspireerd door hun liefdevol voorbeeld, kennis en manier om in eenvoud en echtheid tot de kern door te dringen. Na mijn initiatie daar in Zweden begeleid ik sinds die tijd jaarlijks met veel plezier vision questors, samen met Ad Bogaarts in een privé bos in midden-Frankrijk.

Dank aan allen, die ik als deelnemer of cliënt ontmoet in mijn praktijk of tijdens mijn aura readings, zweethutceremonies, vision quests en medicijnwandelingen, ‘spiegels en voedsel voor mijn ziel’!
Speciale dank hier voor mijn zoon, die mij zoveel nieuws laat zien over liefde, over verbinden en loslaten en over plezier in grote én kleine dingen, over durf, kracht en zachtheid.

Simone Seven Stars van den Heuvel

Download hier mijn cv als energetisch therapeut. 

Naast energetisch therapeut ben ik ook beeldend kunstenaar, voor meer informatie over mijn kunst zie www.simonevandenheuvel.nl of op www.haagsekunstenaars.nl/cv/2023.